ΒΑΒΟΥΡΑΚΗΣ ΜΙΧΑΛΗΣ

alefantinosΠολύπλευρος και πολυβραβευμένος καλλιτέχνης, γεννήθηκε το 1948 στην Κρύα Βρύση Αγίου Βασιλείου του νομού Ρεθύμνης.

Το 1971 μετά από εξετάσεις προσλαμβάνεται υπάλληλος στην τράπεζα της Ελλάδος και τιμήθηκε με τρία χρηματικά βραβεία. Το εκπολιτιστικό του έργο δεν είναι μόνο πολύπλευρο και σημαντικό αλλά και ογκώδες. Γι’αυτό η λεπτομερής παρουσίαση του σ’αυτή την ευκαιρία είναι αυδύνατη. Για τη σπουδαιότητα του έχουν γράψει ντόπιες και ξένες προσωπικότητες των γραμμάτων και των τεχνών, όπως ο καθηγητής και συγγραφέας αείμνιστος Γιώργης Καψωμένος, ο καθηγητής Πανεπιστημίου (USA) και ποιητής αείμνηστος KIMON FRIAR, ο καθηγητής Πανεπιστημίου και συγγραφέας κ. Ερατοσθένης Καψωμένος, ο καθηγητής Πανεπιστημίου κ. Στυλιανός αλεξίου, ο αναπληρωτής καθηγητής Πανεπιστημίου κ. Βασίλης Μακράκης, ο διδάκτωρ Πανεπιστημίου και συγγραφέας κ. Μπάμπης Δερμιτζάκης, ο τ. Πρύτανης Πανεπιστημίου Κρήτης και Ακαδημαϊκός κ. Μανούσος Μανούσακας, ο μουσικοσυνθέτης κ. Γιάννης Μαρκόπουλος, ο επίτημος συντάκτης μουσικολόγος της Ακαδημίας Αθηνών κ. Σπύρος Περιστέρης, ο Εθνικομουσικολόγος καθηγητής Πανεπιστημίου κ. Γιώργης Αμαργιανάκης, ο τ. πρόεδρος του Πανελληνίου Συλλόγου καθηγητών Μουσικής και συγγραφέας κ. Γιάννης Μανιουδάκης, η καθηγήτρια στο Πανεπιστήμιο YORK UNIVERSITY – FACULTY OF FINE ARTS του Καναδά κ. VERA FRENKEL, o καθηγητής πανεπιστημίου RIJKSUNIVERSITY – GENT κ. L. DE LANNOY, ο συνθέτης μαέστρος και συγγραφέας κ. CHRIS A. COSTANTAKOS PH. D. (USA) και πολλοί άλλοι.

Have you always wanted to make music but didn’t have the money to produce it? You can play Australian casino online games for the chance to win real cash.

Το 1977 γράφεται στο Ωδείο Ηρακλείου “ΑΠΟΛΛΩΝ”. Το 1981 εκδίδειτο βιβλίο “ΜΕΘΟΔΟΣ ΚΡΗΤΙΚΗΣ ΛΥΡΑΣ”, ηχογραφεί το πρώτο του ΜΟΥΣΙΚΟ ΕΡΓΟ και κερδίζει το Α’ Βραβείο σε διαγωνισμό μανδινάδας στην Αθήνα. Το 1981 και 1982 του απομένονται από το ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΜΠΟΡΙΟΥ αντίστοιχα δύο διπλώματα Ευρεσιτεχνίας. Το 1982 επίσης τιμήθηκε από την ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΠΡΟΟΔΟΥ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ME ΧΡΥΣΟ Μετάλλιο και Δίπλωμα. Έχει τιμηθεί από το ΣΥΛΛΟΓΟ ΦΙΛΩΝ ΚΡΗΤΙΚΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ, από το ΣΥΛΛΟΓΟ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΕΩΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ, από το ΣΥΛΛΟΓΟ ΑΜΑΡΙΩΤΩΝ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ και από το ΔΗΜΟ ΡΕΘΥΜΝΗΣ. Έχει πάρει μέρος με επιτυχία, το 1975 στο Α’ Πανελλήνιο Φεστιβάλ στη Λάρισα με το ΛΥΚΕΙΟ ΕΛΛΗΝΙΔΩΝ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ, το 1994 σε Παγκόσμιο Φεστιβάλ Μουσικής στη ΣΟΥΗΔΙΑ με το βετεράνο του λαούτου κ. ΓΙΑΝΝΗ ΜΑΡΚΟΓΙΑΝΝΑΚΗ και στην ΙΤΑΛΙΑ με το γνωστό χορευτικό συγκρότημα: “ΣΤΑΥΡΑΕΤΟΙ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ”.

Στον τομέα της Οργανοποιϊας έχει κάμει πρωτοποριακές βελτιώσεις στη λύρα, στο λαούτο και στο βιολί που είναι αναγνωρισμένες Παγκόσμια.

Είναι μέλος του Παγκρητίου Συλλόγου Καλλιτεχνών Κρητικής Μουσικής και του Λογοτεχνικού Σύνδεσμου Ηρακλείου. Άλλά δεν είναι μόνο ο εμπνευσμένος μύστης της ποιητικής και μουσικής μας παράδοσης, είναι και ο αγωνιστής, που με κίνδυνο τη ζωή του, έχει δώσει ένα σωρό άνισες και σκληρές μάχες, για το ηθικό και πνευματικό ανέβασμα του ανθρώπου. Χαρακτηριστικό είναι το περίφημο γνωμικό που έγραψε, τα πέτρινα χρόνια που ζούσε αυτοεξόριστος: “ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΓΩΝΑΣ ΑΝΕΞΟΔΟΣ”. Η όλη φιλοσοφία του, περικλείεται σε τρεις απλές λέξεις: “ΣΕΒΑΣΜΟΣ ΣΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ”. Γι’αυτό θεωρεί φίλο του κάθε “άνθρωπο” που νοιάζεται για τον “άνθρωπο”.

Ο αείμνηστος Πατέρας του, ήταν και αχώριστος φίλος του. Ο χαρισματικός και ευαίσθητος αυτός άνθρωπος, που καταξιώθηκε “Πάνσοφος” και “ήρωας” και μάλιστα από ανθρώπους που δεν τον συμπαθούσαν ιδιαίτερα, συχνά του έλεγε: “Σ’ΕΝΑΝ ΑΝΘΡΩΠΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΚΑΛΟ, ΜΗΝ ΚΑΝΕΙΣ ΟΥΤΕ ΚΑΚΟ”.